Италиански маслен крем меренг за украса на торти,мъфини

Rating: 0.00
(0)
От Daniella
март 26, 2012

Италиански маслен крем меренг за украса на торти,мъфини

Порции 14 мъфина

Съставки
  

 • 60 мл студена вода
 • 210 г захар
 • 5 белтъка
 • 340 г масло
 • 1 ч.л ванилия
 • За розовия цвят на крема – добавете 2-3 суп. л. пюре от малини или използвайте червена сладкарска боя

Приготвяне
 

 • На котлона загрейте в касерола водата да заври, добавете захарта и включете таймер на 7 минути. Варете на следна до висока температура. Когато захарния сироп се е варил вече 5 минути, започнете с помощта на кухненски миксер да разбивате белтъците на сняг за 2 минути. Когато таймерът отмери края на времето, сиропът е готов.
 • Догато сиропът е все още врял и с работещ миксер на най-високата скорост, бавно добавете на тънка струйка захарният сироп към разбините на сняг белтъци и разбивайте. Внимавайте да не се изгорите, тъй като сиропът е много горещ. След като целият захарен сироп се добави, кремът трябва да изглежда пухкав. Разбивайте в продължение на 10 минути още.
  Охладете белтъците за кратко. Сега е момента да добавите маслото. Включете миксера отново на висока степен и постепенно на кубчета добавяйте маслото. Когато маслото се прибави, няма да отнеме много време, за да се превърне в нежен маслен крем. Намалете миксера и добавете 1 ч.л. ванилия. Разбъркайте още малко. Когато кремът е готов добавете няколко капки червена сладкарска боя или сладко от малини, за розовият цвят. Разбийте за да се хомогенизира сместа.
  Забележка: Ако кремът не се споява добре, продължавайте да разбивате, разбивате, разбивате. Нужно му е време, за да съединят всички съставки. След 10 минути ще имате чуден пухкав крем. Ако охладите или замразите крема, извадете го, оставете да се отпусне и го разбийте отново 10 минути. Едва след това го напълнете в пош и украсете кексчетата с помощта на щприц.
  Ето тук можете да видите подробно описание на процесите.
Course: Десерти
Keyword: мъфини
Споделете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating
Close
© Copyright 2022. Hey Daniella
Close