Рисуване върху черупки от яйца с водни боички

От Daniella
април 9, 2022

Този тип арт терапия е открито ново хоби, което не претендира за талант или изчерпаемост, а само показва посоката какво можем да направим с няколко урока в YouTube и водните боички на децата.
Ако разполагате с няколко часа свободно време и желаете да направите декорацията по-приятна за предстоящите Великденски празници, можете без много усилия да създадете чудесна декорация у дома.

Какво ви е нужно:

  • водни бои
  • бели черупки от яйца
  • четка
  • вода

Стъпка 1:
Преди да започнете да рисувате е необходимо да изберете върху какво ще рисувате. В случая можете да рисувате върху черупки от бели яйца.

Подготовка на черупката за рисуване:

Направете 2 дупчици върху черупката на яйцето. Една по-малка в горната част и една по-голяма в долната част, откъдето ще излезе жълтъка и белтъка. След като сте направили дупките с помощта на игла, издухайте съдържанието на яйцето от горната дупка. Все едно надувате балон. Под яйцето поставете купа, в която да съберете жълтъка и белтъка. Него използвайте за омлет или любима ваша рецепта.

Стъпка 2:

Изберете четката, с която да рисувате. Ще ви е нужна четка с остър край, не много тънка.

Водните боички са идеален начин на начинаещи. Разнасят се лесно и имат добра покривност. Не слагайте много количество вода и предварително попивайте четката.

Стъпка 3:

Изберете мотивите, които желаете да нарисувате. Аз избрах тези цветя, тъй като ми се сториха доста лесни са възпроизвеждане.
Опитайте се да направите няколко опита на рисунката върху лист хартия.

Хартията и белият лист е с различна структура от чурупката на яйцето, затова и самите бои се държат по различен начин върху различната основа.

Стъпка 4:

Започнете рисунката си от позицията на цветята. Мислено си представете колко биха се събрали на тази площ и направете свързващите клончета между тях. След това поставете и самите цветя.
След като изсъхнат очертайте тичинките и най-накрая листенцата.

Стъпка 5:

Оставете да изсъхнат и декорирайте в купа или заедно с общата Великденска декорация.
За повече подробности, гледайте видеото в канала ми в YouTube.

Споделете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
© Copyright 2022. Hey Daniella
Close